Kanın Dostu, Mikrobun Düşmanı: Cennet Hurması

Kanın Dostu, Mikrobun Düşmanı: Cennet Hurması

Kış yaklaşıyor ve pazarlarda manav reyonlarında yerinin almaya başlayan cennet hurması vücudumuz için şifa deposu…
Cennet hurmasını A, C ve B vitamini bakımından zengindir ve protein yönünden de güçlüdür. Bu mucizevî meyveyi başka bir besinle tükettiğimiz zaman kandaki mikrobu temizlemeye yardımcı oluyor. 
Genelde toplumda Trabzon hurması olarak da biliniyor. Ancak kitaplardaki adı diospyros kaki olarak geçer. Vitamin ve protein yönünden zengin olan cennet hurmasını çiğ yada kurutulmuş olarak da görebiliriz. Henüz ham iken tadı buruk olabilirken olgunlaştığında damağımıza yumuşacık ve tatlı bir lezzet şöleni sunar. 

Gelelim can alıcı noktaya… cennet hurması yoğurt ile tüketildiği zaman ise antibiyotik görevini üstlenir ve kandaki mikrobu temizler. Cennet hurmasının faydalarını saydık ama yoğurt besini ile birleştiği zaman faydaları artıyor.

Yoğurdun en bilinen özelliği probiyotik olmasıdır. Yani iyi bakterileri barındıran ve bağışıklık sistemimiz için faydası büyük olan bir besindir. Bu iki besin birleşip güçlerini birleştirdiğinde ise vücudun su dengesini koruyan, kanserli hücre oluşumuna karşı, sindirim sisteminin hızını ayarlayan, bağışıklık sistemini şaha kaldıran mucizevi bir birleşim ortaya çıkıyor. 

Bu yazımız doktor tavsiyesi olarak alınmamalı, sadece genel bilgi vermeye dayalıdır.